jún 18 2008

Kereszt kontra Zöld Béke





Tőlünk Nyugatra ismét sikerült a vallásos emberek lelkébe gázolni. Bajoroszágban a zöldek a következő határozatot hozták vasárnapi kongresszusukon: "... olyan határozat született, amely a vallási szimbólumok oktatási intézményekből való kitiltását tűzi ki célul."

 


Lehet, hogy én vagyok a túl lassú felfogású, esetleg elfogult a vallási szimbólumok iránt, de nem értem, hogy a bajor zöldeknek miért érdekük a vallási szimbólumok kitiltása az iskolákból. Alapvetően mi köze egy zöldnek vallási szimbólumokhoz?
Németország híres a tisztaságáról, már-már túlzott pedantériájáról. Fű lenyírva, virágok rendezve, hulladék szelektálva, gyerekek környezettudatosan nevelve. Max a gyáraknak, üzemeknek lehet nekirontani, hogy környezetüket rombolják. Talán a vallási szimbólumok környezetszennyezők? Esetleg az egyházi intézmények, épületek "rontják a levegőt", és így akarnak tüntetni ellene a zöldek?
Néhány éve óriási port kavart a franciák csadorellenessége, mely aztán minden vallási szimbólumot érintett. Franciaország, a szabadság országa, melyre 1789 óta minden európai ország így tekint, nem tűri a másságot? Nem enged vallási szabadságot szabad polgárainak?
Egy ismerősöm zöld aktivista, a hazai Greenpeace-nél dolgozik. És református. Sajnálom, hogy nem tudom elérni, mert nagyon kíváncsi vagyok a véleményére.



És jöjjön a csavar: "Betiltották a fejkendő viselését Bajoroszágban is"
Ez a hír már négy évvel ezelőtti. Az érdekessége, hogy a törvény ellen szavaztak a zöldek. Nem akarták, hogy betiltsák a csador viselését. Akkor most ez visszavágás a keresztény bajoroknak, mert szegény muzulmánokat korlátozzák? Vagy a zöldek is köpönyegforgatók, s ahogy az adott politikai időjárás hozza, úgy döntenek/ szavaznak/ nyilatkoznak? Remélem van valami más oka ennek az egésznek, mert így, ebben az összefüggésben igen sokat romlik a zöldek hitele a szememben.








 

A bejegyzés trackback címe:

https://preka.blog.hu/api/trackback/id/tr67526735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bella Péter · http://reposzt.hu/ 2008.06.18. 10:14:29

Új közmondás született: "Fél, mint bajor zöld a feszülettől!"
Kíváncsi vagyok, mi lesz a következmény...
süti beállítások módosítása