okt 20 2007

Megbocsátás vagy mártírium?

Az alábbi hírt most találtam:

(Teherán) - Korbácsolásra ítéltek Iránban egy keresztyén házaspárt, mert egy illegális keresztyén gyülekezethez tartoznak. Erről tudósít az Iran Focus információs internet oldal, s képet is közöl róluk. Először 2005. szeptemberében vették őrizetbe őket, majd 2007. júliusában ítélte el őket a Forradalmi Bíróság az iszlámtól való elesés bűne miatt. Iránban a földalatti gyülekezetek tagjainak száma mintegy egy milliónyi taggal növekedett. A 68 milliós lakosságnak 99 %-a muszlim. A keresztyének számát 0,3 %-ra teszik. (idea.de, 2007-10-18 - dr. békefy-röhrig klaudia)
forrás:
www.reformatus.hu

Három dolog jutott eszembe
1. Jézus a kereszten: "Bocsásd meg nekik, mert nem tudják, mit cselekednek."
2. "Számosabban leszünk, valahányszor végigkaszálnak rajtunk: vetőmag a keresztények vére..."  Tertullianus: Apológia
3. Így nehezen fog menni az áhított vallások közötti béke. Hans Küng nem éppen erre gondolt, meg az iszlám vezetők nyilatkozata sem éppen ezt írja.


A bejegyzés trackback címe:

https://preka.blog.hu/api/trackback/id/tr20202072

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: schoenfeld.co.il 2017.09.29. 21:18:32

Hajbeültetés - hajbeültetés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása