nov 11 2008

MorFONdír XXVIII.

Nem is olyan régen volt bellajazznek egy bejegyzése egy amerikai politikusról. Ez elíndította a lavinát, ugyanis index címlapra kerültünk, onnan sokan átruccantak elolvasni a bejegyzést, aztán egy kultúrálatlan anyázás lett a vége (nem mintha kultúráltan is lehetne anyázni). Félrement az egész úgy, ahogy van. Azonban az olvasottság az egekbe szökkent, majd néhány nap múlva visszaállt eredeti értékére. Nem tényszerűen vizsgált eredmény, csupán kikövetkeztettem a magam szerény szintjén, hogy:

- kevesen olvasták a blogot, csupán csak azt a bizonyos bejegyzést.

- igazából, amiről írunk, az sokakat egyáltalán nem izgat, ami nem baj, mert nem a népszerűség a cél, hanem a tudatos gondolatfellövés a virtuális valóságba, mely reményeink szerint jó helyen ér földet/célt.

- a komentek minősége és mennyisége erősen körvonalazza azt a tényt, hogy sokan szeretnek a névtelenségbe, azaz becenevek mögé bújni és onnan mindenféle indulatosságot a fejünkre önteni.

- mindezek összességeként továbbra is célként lebeg előttünk, hogy értelmes emberekben értelmes gondolatokat ébressszünk.

- személy szerint továbbra is híve vagyok a személyes beszélgetéseken alapuló termékeny eszemcseréknek és az így kifejlődő kritikai gondolkodásnak. Ez abból is fakad, hogy hiszem, mindenkitől lehet valamit tanulni.

- hű olvasóink között egy személyes találkozás lehetőségét villantjuk fel, amennyiben erre igényetek lesz a jövőben, szem előtt tartva a fenti elveinket.

(A többesszám szándékos, bár bellajazzel nem egyeztettem, majd ír valamit ő is.)


A bejegyzés trackback címe:

https://preka.blog.hu/api/trackback/id/tr22763444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása