nov 30 2007

Advent & Karácsony - pingvinek & ördögcsajszi

Persze tudom jól, már régen nem a keresztyén felekezetek templomai jelentik a fő fókuszpontot ünnepeink alkalmával, hanem a plázák, árkádok, arénák (templomok és székesegyházak ezek is...).
Mégis, én még úgy gondolom, hogy
Advent: Adventus Domini. AZ Úr eljövetele. Készülődés a Megváltó testetöltésének ünnepére, készülődés Krisztus második eljövetelére. Bevezetés, prológus szimbolikusan és spirituálisan.
Karácsony: A testtélétel ünnepe, a Szentháromság második személye, a Fiú megüresítette magát, emberré lett, egy lett közülünk, hogy magára vegye bűneinket.


Ez lenne. Csakhogy manapság már más szelek fújnak: Készülődünk lelkileg és anyagilag a minél nagyobb ajándékra (mert mára csak ez maradt, másként nem bizonyíthatom a szeretetem, nincs lelki-szellemi színtere a szeretetnek), magunkra vesszük a vásárlói tumultus és a kölcsönkérelem stresszfaktorait, majd végül "testté lesz", matériává szelídül az elképzelés: ott a fa alatt a plazmatévé, PS3, házimozi...

Erre akarok nemet mondani, szembe menni az árral! Vissza a templomba!!! Vissza Krisztushoz, egy akarok lenni a pásztorok közül, akiknek üzennek az angyalok...

Csakhogy nehéz lesz, amíg ilyen reklámokat kapok, ilyen honlapokat nyitok meg:
Figyelem! Csak erős idegzetű keresztyéneknek és abszurdra hajló embereknek ajánlom a folytatást!!!
1.  Van egy ilyen honlap: 
advent.hu
Nem találunk koszorút! Nincsennek régimódi gyertyák, ódon fölös vallási szövegek! Holmi Megváltóról ne is beszéljünk! Van viszont pingvin dögivel, az most a trendi...



Ajánlom a böngészést a honlapont, tanulságos és érdekes.
Végül is van egy angyalok menüpont! Itt reménykedhetünk, hisz a
"Karácsony misztériuma" címnél talán, végre megszólal az autentikus üzenet! De nem, kis ízelítő:
A titok

A szeretet beáramlása előtt múltbeli sérelmeink elengedésével nyithatunk kaput. Ennek alapvető feltétele az elengedés és a megbocsátás. Kérjünk erőt a szellemi világ fényképviselőitől – az angyaloktól és az arkangyaloktól – ahhoz, hogy meg tudjunk bocsátani önmagunknak és mindazoknak, akik valaha fájdalmat okoztak nekünk. Hagyjuk, hogy megszülessen szívünkben a remény, a szeretet és a boldogság. Csak kérnünk kell, és tapasztalni fogjuk, hogy rengeteg támogatást kapunk fentről. Egyre kevésbé érezzük magunkat kiszolgáltatva a pillanatnyi körülményeknek, ami rendkívül felszabadító. Minden olyan pillanatban, amikor megtapasztaljuk a kegyelem erejét, megkapjuk az advent, a karácsony ajándékát. Ezzel a lelki gazdagsággal pedig sokkal könnyebb lesz a fa alá beszerezni a meglepetéseket.
Ezzel még nincs vége, jöjjön a már egyértelműen okkult angyalos newage zagyvaság (valláspótlék):
Idekatt, érdemes, kérlek Angyalom!
Egy kis idézet:

Az angyalok intelligens lények. Ők egy finomabb rezgéstartományban léteznek. Emiatt nem lehet őket látni, vagy csak nagyon ritkán. Akik már látták őket, sokféleképpen írják le őket. Sokan például szárnyakat vélnek látni. Ezek az ő energianyalábjaik, amik számunkra, emberek számára leginkább a szárnyakhoz hasonlítanak.

Vannak, akik férfi, női, gyermek vagy nemtelen formában jelennek meg. Ennek nincs nagy jelentősége. Az angyalok képesek igazodni az adott ember hitrendszeréhez vagy elvárásaihoz. Ezért aki női alakban, szárnyakkal képzel el egy angyalt, annak pont így jelenik meg.
Az angyal gyűjtőnév, mely olyan lények egy csoportját jelöli, akiknek feladata többek között az emberi élet harmonikus működésének támogatása. Minden területnek van kijelölt angyala. Például a gyógyításnak, az elveszett tárgyaknak, a vagyonvédelemnek, a szerelmi ügyeknek, a gyermekek biztonságának stb. Ahhoz, hogy segítséget kérhessünk, nem kell tudnunk, hogy pontosan melyik angyalhoz tartozik az adott téma.
...
Ha angyalokat hívunk segítségül, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a Legmagasabb Akarat fog megvalósulni. Ez azt jelenti, hogy nem minden esetben fog egyezni a történés a mi akaratunkkal. Ezt tudnunk kell, és el kell fogadnunk. Például egy elveszett lakáskulcs nem fog előkerülni, ha a Legmagasabb Akarat szándéka az, hogy megtanuljunk jobban vigyázni a tárgyainkra…
...
Alázattal kérlek Titeket, angyalok, támogassátok tervemet (itt meg kell pontosan nevezni, miről van szó)! Tudom, hogy ebben a témában is a Legmagasabb Akarat érvényesül. Nagyon fontos számomra ez az ügy. Minden tőlem telhetőt megteszek a siker érdekében, de nagy szükségem van a Ti segítségetekre is! Hiszem, hogy a Ti támogatásotok sokat lendíthet az ügyemen. Ezért kérem nagy tisztelettel, hogy járjatok közben az érdekemben! Hálásan és nagy-nagy szeretettel köszönöm Nektek!”

Ennyit erről, asszem fellebbezek a fényképviselőmnél! Hol van már a Világ Világossága?!

2. E-mail reklám! No komment!




Mindenkinek áldott készülődést!!! Ezek után...

A bejegyzés trackback címe:

https://preka.blog.hu/api/trackback/id/tr2247632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szaki 2007.12.01. 07:53:41

Huh, ez letaglózott! De mondok én cifrábbat: nemrég reklámozta magát egy szépségklinika, és meg akarnak ajándékozni teltebb ajkakkal, nagyob cicikkel, és el akarják tüntetni a ráncaimat. Mindezt a karácsony jegyében, hogy nekem és a páromnak is jó legyen. Asszem hitelt veszek fel és megcsináltatom.

Bella Péter · http://reposzt.hu/ 2007.12.01. 08:29:21

Szaki! Vigyázz, ne feledd el megkérdezni a Legfelsőbb Akaratot, meg a te saját különbejáratú fénylényedet arról, hogy szükséged van-e nagyobb cicikre! Bár lehet, nem érnek rá, hisz épp keresik az elveszett kulcscsomódat! Gábriel is épp Mária piperetükrét kereste, amikor megmondta neki, hogy "Ja és fiút fogsz szülni, akit nevezz Jézusnak! Bocs, lehet, hogy a kredenc alatt van..."
Na jó fogyasztást, nem is, bocs, készülődést az ünnepre!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2007.12.06. 04:52:24

Szodoma, én mondom, hogy Szodoma!
De figyeljétek csak meg, hogyan is fogja majd eltorzítani a plasztikázott csinipofikat a páni félelem ha beüt a kénes eső!
Uram, irgalmazz nekünk bűnösöknek!
üsvözlettel bbjnick
süti beállítások módosítása