ápr 21 2009

A Szürke Magyar találkozni szeretne...

Kis válságos közéleti írás. (Ál)Naívan. Őszintén. Ahogy itt is...

1. A Szürke Magyar találkozni szeretne a Piaccal.

Kedves Piac!
Azért írok önnek, mert a kormányunk (bármelyik ezek közül: átmeneti, átjöveti, ideiglenes, állandó, szakértő, szakértetlen stb.) mindig Önre hivatkozik, mint végső döntéshozóra. Bármit is tesz, bármilyen döntést hoz meg, "a végső szót a Piac mondja ki", "majd eldönti, hogy jó lépés volt-e". Én úgy tanultam, és mindig azt hallottam mértékadó forrásokból, hogy hazánk szuverén ország, amely szabadon integrálódott Európához. Ám az utóbbi pár évben egyre többször hallottam a politikusainktól, vezetőinktől, hogy tulajdonképpen Ön bólint rá minden gazdasági lépésünkre! (Én naív, közgazdasághoz vagy közgarázdálkodáshoz nem konyító ember, persze, az elején nem értettem, miért a kofák döntenek a mi nemzetgazdaságunkról - de aztán ráébredtem, rossz úton járok, másról van szó, a név ugyanaz csupán.)
Tehát, tisztelt Piac, ez úton kérném, hogy a következő időszakban hozott döntési esetén, esetleges megérzéseiben, legyen tekintettel ránk, egyszerű magyar állampolgárokra is! Mert nem vagyunk olyanok, mint a politikusaink! Nemrég hallottam, hogy egy magyar gyermek-néptánccsoport angliai utazását azért mondta vissza a külhoni fél, mert hogy a politikusainkból, vezetőinkből kiindulva mi megbízhatatlanok vagyunk. Igen, kétségtelen, a kormányunk az, de ne tessék általánosítani! Ne legyen előítéletes!
Ez úton hívnám meg, kedves Piac, látogasson el hozzánk, nézze meg, hogyan is élünk! Hogy későbbi minket érintő döntéseibe be tudja kalkulálni a valóságot is.
Lehet, levelem elkésett, hisz hallom, kedves Piac, az ön szabadságát is korlátozni akarják! Ettől függetlenül, kérném szélesebb látókörű tudakozódását a magyar valóság tekintetében.

Köszönettel: bellajazz, egy szürke magyar

U.i.: Levelem akkor is érvényes, ha Önök többen vannak (lásd: piacok). Így persze nehezebb a közös irány, de bízom konszenzuskeresésükben!


2. A Szürke Magyar találkozni szeretne az Állammal.

Kedves Állam!

Ezúton szeretnék gratulálni, hisz minden válságkezelő intézkedés, megszorítócsomag, adóemelés, tervtöredék a te gyógyulásodat és életben maradásodat szolgálja! Egy ideig azt hittük, mi is hozzád tartozunk, de be kellett látnunk nem, hiszen - elméletileg, tegyük fel, hogy - az Államot, azaz téged még úgy is meg kell menteni, ha mi, itt lakó emberek esetleg mindannyian elköltözünk másik országba, vagy mondjuk kihalunk stb.
De veled is szeretnék találkozni, és elmennék hozzád, kedves Állam, megnézném azt a háztartást, amit nem tudsz fenntartani, lehet, tudnék adni néhány tippet, hisz a családom spórolás tekintetében jó példát adott nekem!
Még egy kérésem lenne, kedves Állam! Szeretném, hogy a ruháidra, mint szponzorfeliratot, rakd ki ezt: MAGYAR EMBEREK. Akár erős vagy, akár gyenge, politikusaink szavaiból ítélve érted dolgozunk!

Maradok tisztelettel: bellajazz, egy szürke magyar

3. A Szürke Magyar találkozni szeretne Az Emberekkel.

Kedves Az Emberek!

Mostanában a legnagyobb ellenzéki párt szóvivőitől, megmondóitól egyre többször hallom, hogy titeket lopnak meg, titeket semmiznek ki! Először azt hittem, hogy miránk értik ezt azok a politikusok, akiknek alternatívát kéne adniuk az évek óta zajló kormányzati őrjöngésre. De nem, igazán nem érzem, hogy értünk tennének is valamit, így oda jutottam, ti, Az Emberek, mások vagytok.
Egy jókedélyű sörözés érdekében kérném, keressetek meg, hogy el tudjunk beszélgetni, és szeretnék csatlakozni hozzátok. Sokan vagyunk így, de valahogy nem férünk be, kiszorultunk, úgy érezzük, az említett párt öngóljaiból... És kérjük, hassatok erre a pártra, hogy normálisan tegyék a dolgukat, mert ez inkább vicc, mint valódi ellenzékiség!

Előre is köszönöm, sör a hűtőben:

bellajazz, egy szürke magyar


A bejegyzés trackback címe:

https://preka.blog.hu/api/trackback/id/tr801077659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.04.22. 21:21:04

sörhöz is szívesen hozzájárulok és

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.04.22. 21:21:21

sörhöz is szívesen hozzájárulok és
süti beállítások módosítása