már 27 2009

Nagy Magyar Reality - A magyar sajtó és a Down-szindróma világnapja

Régóta vallom, hogy egy közösség, csoport, de a nép érettségének legfontosabb és leghitelesebb fokmérője az, ahogyan a kicsinyekkel, a gyengébbekkel bánik. Az ahogyan nem csak a gyereket, de a sérülteket, a fogyatékkal élőket beemeli, körülfogja, sajátjának érzi.

Március 21-én van minden évben a Down-szindrómások világnapja. Családom nem érintett a témában, de magam többször éltem át kellemes élményeket szindrómás gyerekek társaságában. Örömmel látom az evolúciót egyre több embernél, ahogy a szörnyű és durva "mongolidióta" bélyegből "Down-kóros beteg", majd "Down-szindrómás embertársunk" lett az idők során. Van változás. Ez jó, de még nincs vége. Nagyon az elején járunk!

A sajtó sem áll a helyzet magaslatán, pedig sokat tehetne az ügy érdekében. A témával foglalkozó Danka-blog írását ajánlom figyelmetekbe, nagyon tanulságos...


A bejegyzés trackback címe:

https://preka.blog.hu/api/trackback/id/tr171028708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása