nov 21 2008

GULAG emlékezete

Néhány éve láttam a Terror Házában egy kiállítást a GULAGról. Ott hallottam Olofsson Placid bencés atya emlékezését. Nemrég emlékeztek meg a hazatértek az ottmaradottakról és mindarról, ami történt. Ne feledjük a rémtetteket, hogy mégegyszer meg ne történhessen!


nov 21 2008

Székely nyelvlecke - 6. rész

Tudod-e, mi is az a ficujka? Vagy a katulya? Nem? Na és a stekker, az megvan? Az sincs? Akkor gyorsan megnézni a következő nyelvleckét! Immáron haladó!  Ismét csak nagy-nagy köszönet Jakab-Benke Nándornak és a kukker.manna.ro oldalnak!


nov 20 2008

MorFONdír XXXI.

Harsog a média a szélsőségesek antiszemitizmusától (ami igazából antijudaizmus), menetelő bőrfejűekről. Közben mit is tesz az állam a zsidóságért? Köves Slomó véleménye.


nov 20 2008

Humánusak-e az UFO-k?

A fenti kérdés egy ufoszakértő szavai nyomán fogalmazódott meg bennem, mintegy felütésként a mai bejegyzéshez. Ma reggel láttam beszámolót a hazai ufokongresszusról, s ez hozzásegített ahhoz, hogy írjak néhány sort az idegenekről és a beléjük vetett hitről. Először is némi…


nov 19 2008

Együtt vagy egymás ellen? - ápdét

A címkére kattintva olvashatjátok az előzményt. Utána ajánlom Alexa Károly irodalomtörténész véleményét a történtekről.


nov 18 2008

Régi liba - új bor

Bár a Márton napi vigasságok elmúltak, barátaimmal összeültünk vasárnap, hogy az ünnepet a magunk módján megüljük. Egy bakonyi kis faluban gyűltünk össze, régi parasztházban, ahol a kemence mellett üldögélve vártuk a liba ehetővé válását. Közben az újbort kóstolgattuk,…


nov 18 2008

Székely nyelvlecke - 5. rész

Lehet már szerszámokat is tanulni!Ismét csak a kukker.manna.ro oldalról - érdemes böngészni a videók között!  


süti beállítások módosítása