dec 10 2008

Adventi töredék - Isten adventje

...Isten készülődése karácsonyra nem négy hét volt, hanem hosszú évezredek. Aprólékos mű, igényes előkészítés, rengeteg csalódás, fáradtság, óriási munka! Isten készülődéséből készült is egy világraszóló könyv, ami lépésről lépésre bemutatja, mi mindent tett azért, hogy a lehető legteljesebben megtörténjen a karácsonyi ajándékozás. Érdemes ezt a könyvet elolvasni, ámulni fogunk... Ezt a könyvet úgy hívják, hogy Ószövetség! Isten készülődése a nagy napra: a bűnbeesett embernek tett ígéretétől Noé megmentésén át, az ősatyák kalandjain keresztül, Izráel kiválasztásában, a velük való bajlódásban, a tízparancsolatban, Dávid és Salamon uralkodásában, a próféták szavaiban, a babiloni fogság nehéz ítéletében és az onnan való örömteli visszatérésében, az újjáépítésben, Jónás ninivéhez szóló üzenetében – és még ezer dologban: Isten készülődése, fárdsága, izgalma, szenvedélye van benne. Készül a nagy ajándékra, hogy az tökéletes legyen.

„Az Atya elküldte a Fiát a világ üdvözítőjéül”. (1Jn 4,14) Ebben a négy hétben először is ne magunkra gondoljunk, hanem Istenre, aki évezredeket küzdött az emberrel, csak hogy megajándékozza a megújulás lehetőségével, a szabadítással, a helyreállított élettel. Eljött hozzánk emberként, hogy megértsük végre, mennyire szeret, hogy megmutassa, hogyan is kellene élni, és meghalt mindazért, ami a mi sarunk, ami minket terhel, hogy felszabaduljunk alóla. Üdvözítő: szabadító, az, aki éppé tesz, egészségessé, összeszedi és összerakja szilánkossá zúzódott életük, lelkünk…


A bejegyzés trackback címe:

https://preka.blog.hu/api/trackback/id/tr47816350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása