okt 02 2008

Hívatlan vendég... - Gyurcsány és a "Tarka Magyar"

{Alábbiakban egy abszurd, kitalált történet illusztráció céljából}

Tegyük fel, van a környezetemben egy különös család. A férj református, a gyülekezetünk tagja, akinek van egy buddhista felesége. Az ő nővére egy amerikából ideszakadt indiából származó newage gurut követ. A nővér férje hithű muszlim. Visszatérve a kálomista férjhez, az ő tesvére mondjuk katolikus. Namármost, mindenki ragaszkodik a hitéhez, mindenki közösségének aktív tagja. Sokszínű vallási életük és az abból fakadó életmódbeli és kulturális különbségek lehetetlenné tette az eddigi békés közös életet.

Most azonban történt valami. Mondjuk legyen egy messzire ható jogi eset, ahol közösen kell kiállniuk. Össze kell fogni, meg is állapodnak, végre egyszer békességben - kérve a spirituális vezetőket (gurut, imámot, buddhista szerzetest, plébánost, és engem, a református lelkészt), hogy csendben - a vallási egyetnemértés ellenére, a békesség érdekében - álljunk melléjük, legfőképpen azzal, hogy nem szólunk, nem ütjük bele az orrunkat a dologba.

Majd, közel az eseményhez, felhívom a helyi lapokat. Hogy tessék, nézzenek rám, én ilyen fajin lelkész vagyok ám, még egy ilyen család mellé is kiállok, és segítek azzal, hogy ki merek állni, és felszólítom a többi vallási vezetőt, ugyanmár tegyék azt, amit én, ez a család érdeke! Én vagyok a jó példa, kövessenek az elmaradott kollégák engem!

Milyen lennék? Felrúgnék egy megállapodást pofátlanul. Önző volnék, joggal vetne meg mindenki a családból. Egyszerűen szemétség lenne, tisztességtelen mindenkivel szemben. Egyetértünk, nem? Nem méltó egy lelkészhez... Mondjak le!

Na valami ilyesmi történt a "Tarka Magyar" esetében, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kinyitotta a száját (bár remélem soha nem leszek annyira rossz lelkész, mint amilyen rossz és alkalmatlan miniszterelnök ő). Nem méltó - de nem is folytatom, nem érdemes! Az pedig külön pikáns dolog, ahogy az egyébként a baloldalhoz közelebb álló civil szervezetek könyörögnek, hogy a bal(?)oldal vezére lesz szíves nem eljönni...

{Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége immáron 4 éve egyáltalán nem kitalált történet, bár abszurd!}

Későbbi betoldás: reakciós poszt itt és itt - már az esemény után...


A bejegyzés trackback címe:

https://preka.blog.hu/api/trackback/id/tr40692116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása