jún 24 2008

Generális Konvent, az mi?

Van egy sokak számára ismeretlen szervezete a reformátusoknak, amit Generális Konventnek nevezünk. Alig van, aki tudja, mi ez, és mit csinál, ahogy nagyreményű humoristánk mondta valamikor, idézve egy székely viccet: ez vagy valami vagy megy valahová.

Ez a szervezet fogja egybe a Kárpát-medence református egyháztesteit, azaz segít valamiféle közös nevező létrehozásában. Ez azonban nem központosítás, sem nem csupán formalitás, hanem egy olyan egységesítés, mely az egyháztestek önállóságát nem sértve, fogja szorosabban össze a Kárpát-medencei reformátusokat. Az új alkotmánytervezetet érdemes elolvasni, melyben a történelmi háttér is benne foglaltatik, hogy jobban értsük, miért is van szükség valamiféle egységesítésre.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://preka.blog.hu/api/trackback/id/tr88536542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása