jún 19 2008

MorFONdír XX.


Egyre többet hallani energiaválságról, a kőolaj elfogyásáról. Mindeközben új utakat keresnek, ezek közül a legnépszerűbb a biodízel. Ezért sokan nem az élelmiszeriparnak adják el a termesztett növényeket, hanem biodízelgyáraknak. És kevesebb az ennivaló már most. Persze még csak a harmadik világban érezteti hatását, de egyes elemzők szerint öt-tíz év múlva nálunk is nagy gondok lesznek. Nem lesz benzin, azaz megbénul a világ, és nem lesz ennivaló, azaz a káosz csak hatványozódni fog. Ezek még csak elemzések, feltételezések, de sokak szerint rövidesen kiugrik a mumus a szekrényből és jól ránk ijeszt. Nem tudjuk, hogy mi vár ránk. Azonban ne felejtsük, amit a Mester mondott akkor, amikor még mécsessel világítottak:



„Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok, mert több az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál. Nézzétek meg a hollókat: nem vetnek, nem is aratnak, nincsen kamrájuk, sem csűrük, Isten mégis eltartja őket. Mennyivel értékesebbek vagytok ti a madaraknál! De aggodalmaskodásával ki tudná közületek akár egy arasznyival is meghosszabbítani életét? Ha tehát a legcsekélyebbre sem vagytok képesek, miért aggódtok a többi miatt? Nézzétek a liliomokat, miként növekednek: nem fáradoznak, nem is fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözött úgy, mint ezek közül bármelyik. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, az Isten így öltözteti, mennyivel inkább titeket, kicsinyhitűek! Ti se kérdezzétek tehát, hogy mit egyetek, vagy mit igyatok, és ne nyugtalankodjatok. Mert mindezeket a világ pogányai kérdezgetik. A ti Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van ezekre. Inkább keressétek az ő országát, és ráadásul ezek is megadatnak nektek." (Lukács evangéliuma 12, 22-31)



A bejegyzés trackback címe:

https://preka.blog.hu/api/trackback/id/tr30528878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása