okt 27 2007

Kis szittya társasjáték

Új társasjáték van kialakulóban Budapesten. Most épp a hídfoglalós részét próbálgatták néhányan, reggel 8-tól 10-ig!
Elképzelem, ahogy előző este ment a nagy mobilozás:
- Legyen dugó az Erzsébet hídon, élőlánc meg mártírsors, aztán majd jól eltakarodik a kormány!
- Csináljunk forradalmat! Ez az! A nép nevében! Mint a Toroczkai testvér!

Csakhogy, van itt egy kis probléma...


1. Az az egy dugó már úgysem számít sokat a dugósított székesfővárosban. Legfeljebb  jobb és baloldali, munkába tartó buszutasok "nagykoalíciós" anyázása lehetett az eredmény.
2. Nép nevében? Elnézést kérek! A nép épp dolgozott, vagy iskolába ment, esetleg már tanult, otthon feküdt, vagy kórházban, sorban állt a postán, valamilyen hivatalban, az orvosi rendelőben, vagy valamelyik kórház vizitdíjautomatájánál. A hídon néhány tucat játékos, sokkal több rendőr és még ennél is több újságíró volt. (Egyébként a tüntetők mellett még elfértek volna a kocsik, de hát az a sok fotós...) Kérem alássan, a nép nem volt ott, a nép épp nyögte a konvergáló életet, sóhajtozva vagy figyelemelterelve.

3. Forradalom? Ahhoz nép kell, még a XXI. században is, de hát ezt már megbeszéltük. Meg nézzünk csak egy kicsit visszább, most volt egy forradalom ünnepe. Akkor megteltek az utcák! Nem újságíróval, hanem emberekkel. Akik nem takarták el az arcukat, mint a busz kerekével vagy a Demszkyhez hasonlító Combinoval bénázó ifjak a Ferenciek terén.  És nem csak Pesten, de vidéken is! Én tegnap reggel Győrött ugyanazt tapasztaltam, mint minden más reggel, talán kicsit hideg volt... 56-ban nem így volt ez...

Nem kell ez! Így nem! Persze, jó lenne, ha végre történne ezzel a sorvadó országgal, ha végre valaki elmondaná a hatalmon lévőknek, hogy a miniszter szolgát jelent, nem tolvajt, showment, meg böllért! De ahhoz nem "kinek van nagyobb turul a pulcsiján" verseny kell,, nem bugyuta szlogenek vidám skandálása, nem zavaros "szentkoronatan", nem nagy pesti "kinevetavégén"!

Az már más kérdés, hogy erre a változásra nem tud igazán komoly eszközt felmutatni a jelenlegi ellenzék, a baloldal kedvenc jobboldali pártjától, a "középen vagyunk, langyosan és fújunk mindkét irányba" MDF-től ne is várjunk semmit, de én a Fidesz népszavazásától sem remélek sokat...



Addig is kimaradok a társasjátékból, meg a különböző bátorságpróbákból. De reménykedem! Nem bennetek, hídfoglalók vagy mik! Ez nem magyar virtus, nem hátrafelé nyilazás, nem betyáros bátorság. Ez egy valódi térbe kihelyezett gyatra számítógépes játék, ugyanúgy, ahogy a különböző pártucatos antifasiszta-rasszizmusellenes
kisebbségvédő áltüntetések.



Ja és magyar vagyok, bár néha úgy érzem, hogy turista...


A bejegyzés trackback címe:

https://preka.blog.hu/api/trackback/id/tr89209641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szaki 2007.10.27. 14:47:50

Bellásnak igazat kell adnom, nem sok értelme volt ennek a kuruc.info által szervezett megmozdulásnak, hacsak...
Hacsak arra nem gondolunk, hogy a rendőrség megint megmutatta, hogy nem tudnak kultúráltak biztosítani egy helyszínt, minden ok nélkül előállítanak emberkéket azzal az indokkal, hogy rossz időben vannak rossz helyen. Ismét felhívták a figyelmet arra a kis bibire, amit egy átlag állampolgár észre sem vesz, hogy nem jogállamban élünk, nem a mindenki által óhajtott demokráciában, hanem burkolt diktatúrában (persze ezt lehetne szittyapóló nélkül is, maszk nélkül is, vállalva önmagunkat). Amúgy ez sem mai találmány, és nem is a mi fejünkből pattant ki. Egy közeli barátom tavaly nyáron a sokat emlegetett U.S.-ban dolgozott. Egy meleg nyári délután, mikor hazafelé igyekezett munkahelyéről, beleszaladt egy rendőrkordonba, ugyanis, mint utólag kiderült, Bush ellenes tüntetés volt, csak ő nem tudott róla. Rendőrök egyből földre vitték, bilincs, stb. A kihallgatáson nem hitték el neki, hogy ő nem tüntető, és természetesen megvonták tőle a vízumot, azaz többet nem mehet Uncle Sam országába. Vicces mi? A kólával, sültkrumplival ez is bejött Ámérikából. Vagy erre nem kellett tanítani minket?
süti beállítások módosítása