okt 22 2007

Gárdázunk?

Gyerekek, kell ez nekünk?

Megalakult az északkelet-magyarországi Nemzeti Őrsereg
2007. október 22. 16:15 MNO

Megalakult az északkelet-magyarországi Nemzeti Őrsereg hétfőn Szabolcs községben, ahol a szervezet tagjai istentiszteleten vettek részt a település református templomában, majd a honfoglaláskori földvár mellett tettek esküt.



Az államalapító Szent István idején létesített szabolcsi templomban a Nemzeti Őrsereg - a Magyar Gárda bajtársi szervezete - eskütétele alkalmából Sipos Kund Kötöny, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese hirdetett igét az istentiszteleten. Az őrsereg barnás színű inget és árpádsávos karszalagot viselő tagjai a templom padjaiban foglaltak helyet, őket hozzátartozóik és a helyi egyházközség tagjai vették körül, mintegy kétszázan.



A bejegyzés trackback címe:

https://preka.blog.hu/api/trackback/id/tr77203956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bella Péter · http://reposzt.hu/ 2007.10.23. 13:30:45

Ez nem a gárda, ez rosszabb! Nem tudom, láttad már őket? Szürke ing, a karszalagon pedig árpádsávon rovásjel. külön külön nem vészes, de együtt tényleg olyan, mintha nyilasok lennének. Ezt nem kelleneszerintem...

Szaki 2007.10.23. 23:26:14

Ismét Gárda

Nem az inggel, meg karszalaggal, meg avatással van gáz, hanem ismét a helyes kommunikáció hiányáról. Nem hiszem, hogy a mindenféle gárdák jól tudják átadni eszméiket egyenruháikkal, megnyilvánulásaikkal, mert az egyenruha rémisztőnek hat egyesek számára, az eddig sajtóban lehozott megmozdulásiak pedig túl "kisscerkészes", már-már megmosolyogtató, mintha a kettő valahogy nehezen passzolna egymáshoz, de lehet, hogy csak bennem kelt disszonanciát. Amúgy még így sem lenne baj sem az egyenruhával ,sem a megmozdulásokkal, ha a kedves média nem fújta volna fel a gárdák kérdését. Az emberek tájékozatlanok, és nem egy esetről tudok, hogy sírva kérdezték idős emberek: megint az lesz, mint a háború alatt? És ez nem a gárdáknak köszönhető, ez a média munkája.
És hát az istentisztelet, meg lelkészek asszisztálása mindehez csak azt éri el, hogy jobban mélyül, az amúgy is mély lövészárok. Nekem nem az evangélium hirdetése jut erről eszembe, hanem a magyarkodó lelkész büszkélkedése a szószéken, aki azt gondolja, hogy valami világmegváltó dolgot tesz, amihez még a bocskai és palást is jól áll. Nem így kellene közös nemzeti és egyházi értékeinket, hagyományainkat megélni és továbbörökíteni, pláne nem az evangéliumot hirdetni.
Amit viszont ajánlok figyelmetekbe: www.karpathazanemzetorseg.hu. Olyan meberek alapították, akik számomra példák. Az alapszabállyal teljesen egyetértek. Így kellene ezt.

Szaki

Bella Péter · http://reposzt.hu/ 2007.10.24. 08:19:21

Ruhakérdés: Szaki, nézd majd meg ezeket a Nemzeti őrseregtagokat, szerintem igenis durva a ruha, és valóban ilyesztő asszociációkat kelt nol.hu/viewattachment/view/461889/1/65/ . A gárdánál valóban hiszti az egész, bár én még mindig úgy gondolom, hogy árt, mintsem használ. A kárpáthaza nemzetőrséget meg sajnos belemossák ebbe az egész katyvaszba...
süti beállítások módosítása