jan 09 2009

Akik tényleg fáznak...


Te beérsz a lakásba átfagyva.

Nekik nincs hova beérni...

Te az ágyban dideregsz kicsit.

Ő az aluljáróban, nagyon...

Neked fáj a hideg.

Neki, lehet, hogy halálos...

A hajlék nélküliekről. Szelídolajfáéknál egy hasznos írás arról, mit is lehet ilyenkor tenni, kihez lehet fordulni, ha segíteni akarsz, jézusi konkrétsággal! Nézz át ide!!!

Ezen kívül figyeljünk oda a környezetünkben élő magányos idős emberekre - mi van velük, van-e a tűzifájuk, be tudtak-e gyújtani? Sokszor nem is a hideg öl, hanem a közöny, egy vállrándítás...

És ezúton kérnénk segítséget ahhoz, hogy a vidéki városokban milyen ezekhez hasonló kezdeményezések vannak! Kitennénk, megírnánk! Előre is köszönjük...


A bejegyzés trackback címe:

https://preka.blog.hu/api/trackback/id/tr84868176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bella Péter · http://reposzt.hu/ 2009.01.09. 21:35:20

Győr:
Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelye
Nyitvatartási idő: 16,00 - 08,00 h.
30 férőhely
9027 Győr, Avar u.3.
telefon: 96-512-306

Bella Péter · http://reposzt.hu/ 2009.01.10. 22:07:55

Református Kommunikációs Szolgálattól:
Az elmúlt hetekben a szokatlan hideg miatt több tucat ember veszítette életét az utcákon, vagy a kihűlt a fűtetlen lakásokban. Az MRE Elnöksége szükségesnek tartja, hogy ebben a helyzetben az egymás iránt érzett figyelmes felelősség bevett gyakorlatát fokozottabban folytassuk. A Zsinat elnöksége ennek szellemében köszöni a gyülekezetek eddigi segítségnyújtását, és arra biztat, hogy gyülekezeteink tagjai lakóhelyükön keressék és látogassák a lehetséges rászorultakat, és szükség szerint együttműködve az önkormányzatokkal, illetve civil szervezetekkel minden lehetséges eszközzel segítsék azokat, akik veszélyben vannak a rendkívüli hideg miatt.

Bella Péter · http://reposzt.hu/ 2009.01.15. 19:01:14

T.L.P. kommentje:
Tüzifa Program - a fagyoskodó kisnyugdíjasokért: tirek.hu
(Bocsánat T.L.P., véletlenül kimoderáltam a kommenetet, az e-mail-en belül rossz helyre kattintottam.)
süti beállítások módosítása