dec 05 2008

Adventi töredék - Lassúság

 

Ne siessünk.

Advent van. Adjuk át magunkat a lassúságnak. Az ünneplés hömpölygésének. A gondosan eltervezett alkalomnak, az aprólékos mozdulatoknak. Lázadjunk! Ne a többiek ritmustalanságát vigyük át, ne a tömegét. Legalább most ne lopjon meg minket a legnagyobb rabló, a sietség.

Minden pillanatot ragadjunk meg ott és akkor, figyeljünk, ízleljünk időt, koncentráljunk. Amikor kimerjük a húslevest, a könyvesboltban válogatunk, vagy az ajándékokon gondolkodunk. Amikor rítust alkotunk, szeretteinkkel, gondosan ottmaradva, adjunk csak időt a gyufa sercenésének, a gyertyalángoknak, minden levélnek a koszorún!

Tegyünk másokat is lázadóvá! Előre megfontolt szándékkal. Találkozáskor zökkentsük ki a másik felet a rohanásból, lassítsuk le a magunk ritmusára, az önként vállalt ünnepi lassúságra. Kérdezzünk őrá, hívjuk meg egy forralt borra. Hangolódjon csak ránk, ott a tömegben! Megéri.

Ne siessünk.


A bejegyzés trackback címe:

https://preka.blog.hu/api/trackback/id/tr89806372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása