júl 08 2008

Kincskeresés felnőtteknek és gyerekeknek, avagy néhány szó a geocachingről

Hosszas hallgatás után ismét jelentkezem. A múlt héten táboroztunk, jó volt kiszakadni a szokásos ritmusból és rádöbbeni, hogy milyen jó együtt lenni tv, számítógép és egyéb agyleszívó eszköz nélkül.

A kirándulás, városnézés alkalmával hódolhattam építő jellegű szenvedélyemnek, a geocachingnek. A játék lényege: úgynevezett ládák vannak elrejtve az ország területén, mindenféle túristaútvonalak, nevezetes helyek, látnivalók közelében. A koordinátákat rátöltöm a gps-re és már indulhatok is keresni, mint valami magyar Indiána Dszónsz. A ládában lévő jelszót beregisztrálom a neten, és máris egyel gyarapodott a megtalálásaim száma. A ládakeresés izgalma és a megtalálás öröme mellett fontos, hogy megsimerjük nem is olyan kicsi hazánkat, a túrázás közben a természetet is óvjuk és barátaink, ismerőseink körében népszerűsítsük a ládakeresést. Így erősen ajánlom mindenkinek a kersgélést. Az első ládátok után úgy érzitek majd magatokat, mint gyerekkorotokban, ahogy kincskeresősdit játszotok.

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://preka.blog.hu/api/trackback/id/tr3558806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása