nov 11 2008

Palin, a Nemzeti Őrsereg és egy üveg jó bor

{3 in 1.
mármint három válasz egy íráson belül.
ide, ide meg ide}

1. Sarah (Miközben írom, véletlenszerűen Beck-től dobott zenét a gép.)

Az úgy volt, hogy tényleg felidegesítettem magam. És írtam. Nem a legjobb írásom, gyorsan is született. Ez van. Ami benne van, azt viszont tartom.
Annak viszont örülök, hogy Sarah Palin nem lett alelnök. (Ezt bizonyára furcsálnák azok, akik azt hitték és/vagy írták, hogy bírom a nőt. Hát nem!) A vele szemben való elvtelen támadásokkal nem értettem egyet, főleg azokkal, amket percemberkék intéztek felé, és a bulvárbirodalom hangosított fel. Egyébként, mint politikus, tragédia a nő. Egy példa: nem tudta, hogy Afrika egy kontinens - egy országnak gondolta. (McCain-t sajnálom. Zárójel bezár.)
A címlaprakerülés következménye a kommentáradat volt. Ezeknek kis része élvezetes, építő hozzászólás volt. Ezen kívül jött néhány e-mail is. Ezúton köszönöm!
Még egyszer elmondanám, hogy a cikkben leírtak hangsúlyozottan nem a politikai kritikák ellen íródtak! És maga a cikk sem politikai elemzés akart lenni, a megfelelő helyeket belinkeltem.
Hogy lássátok, mennyire nem vagyok kritikátlan az alaszkai kormányzóval szemben, sem szerelmes nem vagyok belé, idéznék wotan nekem írt érdekes válaszleveléből, Ő ott, az Egyesült Államokban élte végig ezt a választást - és árnyalta számomra a hazai sajtó amatőrizmusából/hozzá nem értéséből adódó képet:

"...Ha már családi állapotnál tartunk akkor azt sokkal inkább firtathatnák, hogy Palin kormányzóként kirúgatta az állami rendőrfőnököt mert az megtagadta, hogy kirúgja egy alkalmazottját aki történetesen Palin sógora és éppen válik Palin hugától. Hatalommal való visszaélés családi bosszúért - egy kétpárti (szamár ÉS elefánt!) vizsgálóbizottság már bűnösnek találta múlt hónapban, biróság elé mostanában kerül majd az ügy (hacsak nem húzzák ki valahogy belőle). ...
A feminizmus ügye: amikor Wasillában volt polgármester Palin olyan rendeletet hozott ami kötelezte a megerőszakolt nőket a rendőri nyomozás költségeinek ("rape kit") megfizetésére - és ez nem pletyka! Hihetetlen ugye? Nem hiszem, hogy ezekről hallani lehet otthon. ...
Palin - a legtöbb egyházzal egyetértésben - a szexuális absztinencia mellett érvel, a fogamzásgátlás helyett. Annak ellenére, hogy a saját lányán tapasztalhatta hogy ez NEM MŰKÖDIK. Ha megtanitották volna annak a lánynak, hogy védekezni kell akkor nem fordult volna elő hogy 17 évesen teherbe esik - ráadásul egy olyan aranyifjútól aki saját internetes profilja szerint (
myspace.com) még csak nem is volt a barátja és semmit nem terveztek hosszú távon - az Internet kegyetlenül nyilvános hely. A srác amúgy a kampány áldozata lett - pár napon belül eltűnt a profilja és őt magát legközelebb McCain és Palin mellett láttuk a szinpadon a leányzó VŐLEGÉNYEKÉNT! (Van Amerikában egy kifejezés erre: gunpoint wedding.) És itt meg kell újra emliteni hogy nem szimpla magánügyről van szó - Palin igérete szerint hatalomra kerülve is az absztinencia "tanitása" mellett fog sikraszállni az iskolai szexuális felvilágositás ellenében. ...",

Ennyi. Vége. Többet nem foglalkoznék a hölggyel...

UPDATE: Most kaptam egy kommentet Gandalftól, ami felülírja az afrikás tévedést (bocs, Sarah, ilyen a sajtó!):

"Üdv!

Az Afrikás sztorit cáfolta a New York Times:
www.nytimes.com/2008/11/13/arts/television/13hoax.html?_r=1&oref=slogin

G"

2. Szlovákiai magyarok és a NEMZETI (ök)ŐRSEREG (most épp Besh O Drom-ot dobott randomban a lejátszó)

...egyetértek Szjakival, meg az általa képviseltekkel. Csak hozzá tennék valamit! Történt ugyanis valami...
Valaki tegye meg azt a szívességet, hogy szól a Nemzeti Őrsereg nevű jelmezes gittegyletnek, hogy gondolkozzanak egy kicsit, vegyék észre, hogy inkább otthon, a homokozóban kellene játszani. Jó, tudom, agyukra ment a sok GedeTestvérek irodalom, meg sokat hallgatták Budaházyék ökörségeit. De az, hogy odaát bohóckodtak, nem hőstett, nem politikai igazságtétel, nem demonstráció volt, hanem határontúli testvéreink elleni merénylet! (Fogadják Fico, Slota, Meciar meleg kézfogását!) Miért is? Mert a felvidéki magyarok ott élnek. Ott dolgoznak, nevelik a gyerekeiket, ott fekszenek be a kórházba, ott járnak színházba - egyre nehezebb körülmények között! Erre jön néhány nyilasfetisiszta idióta, és megadja a lehetőséget a magyarellenes szlovák erőknek, hogy rájuk hivatkozzanak. Nézzetek már magatokba!

(Elnézést a keményebb hangért, de muszály volt. Bocsánatot kérek, visszafogtam magam.)
Még valami! Régebbi, de el kell olvasni ezt az
"Új Szó" cikket.

3. Elemzés és beszélgetés (16 Horsepower - Alone and Forsaken megy!)

Én azért kicsit pozitívabban látom a címlapos kaland utáni állapotokat, mint Szjaki barátom. Való igaz, nem történt meg, amire titkon számítottam! Töredék kattintott át, és nézett körül a blogon. Ezt végtelenül sajnálom! Ettől eltekinteve én úgy látom, hogy pár olvasót szereztünk, és ez jó! A kommenetek tényleg jó látleletet adtak, de én inkább az értelmes, konstruktív véleményekre fogok emlékezni - legyenek akár engem megerősítők, akár kritikusak. A kommentezést magát, én nem érzem a magamének, csatlakozom blogtársamhoz - szűk keret egy valódi eszmecseréhez.
Jó lenne, egyszer egy-két üveg bort megbontva hűséges olvasóinkkal megvitatni valahol mindazt, ami bennünk fortyog, amit ide kiteszünk, amit kiírunk magunkból! Majd kitalálunk valamit!

Mindenesetre köszönöm (Shuto és Szjaki képviseletében is), hogy olvassátok ezt a blogot!

Az utolsó simításkor a Metallica "Unforgiven" című száma szólt.


A bejegyzés trackback címe:

https://preka.blog.hu/api/trackback/id/tr48764091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ravens01 2008.11.11. 23:14:48

Közöm nincs a Pálinhoz (akkó' má' inkább Pálinka), csak hogy nem kéne minden gonoszságot úgy átvenni. Azt az afrikás dolgot úgy dugták a cipőjébe, hogy nem volt szép. Meg alig hiszem, hogy vki olyan pozicióba kerül, és ilyen gagyi szinten lenne.

Bella Péter · http://reposzt.hu/ 2008.11.11. 23:27:00

Hogy érted, hogy csak a cipőjébe dugták? FOX-os híreket láttam, abban mondták, mi történt (magát az interjút nem). Azt is említik, nem tudta felsorolni a NAFTA országokat.
Ennek ellenére - még ha emögött valami manipuláció is van - annyi bizonyos, hogy nem volt túl jó választás. Ismét csak szegény McCain-t sajnálnám.
Bár, igazából, nagyon nem érdekel a dolog.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2008.11.11. 23:53:25

"Ennyi. Vége. Többet nem foglalkoznék a hölggyel..."

Nemá, ezzel kifogod a szelet a vitriolos kommentelők vitorlájából, pedig lehetne csámcsogni azon, hogy van ahol pontosan erre van kereslet... álszentségre, képmutatásra, valóságtagadásra (nem csak a kreacionizmus, ez a szexuális nevelési kérdés is jó példa)

Gandalf 2008.11.14. 10:33:24

Üdv!

Az Afrikás sztorit cáfolta a New York Times:
www.nytimes.com/2008/11/13/arts/television/13hoax.html?_r=1&oref=slogin

G.

Bella Péter · http://reposzt.hu/ 2008.11.14. 10:38:38

Gandalf, köszönöm, ki is tettem, mint helyreigazítást!
süti beállítások módosítása