okt 03 2008

A szürke magyar

A félreértések elkerülése végett: ezen írással nem a "Tarka Magyar"-ra, hanem az ország állapotára - benne az én személyes életemre - szeretnék reagálni! A "Tarka Magyar" az ötletet adta.

Kedves Olvasók!

Ma Magyarországon rengeteg ember van, akit nem képvisel senki, akinek az érdekeit senki sem védi, csupán hasznot húznak a munkájából, energiájából, életéből. Nevezzük ezt a kategóriát szürke magyarnak. Szürke, mert nem szerepel címoldalon sehol, nincsenek extrém vágyai, tervei, nem szónokol az utcán, nem hajtogatja napjában ezerszer, hogy pl.: "Antiszemita!" vagy "Zsidóbérenc!" esetleg "Fehér Magyarországot!" sem azt, hogy "XY. határolódjon el". A szürke magyar nem burogat kukákat, nem gyújtogat rendőrautót. A szürke magyar nem bántja a megvert falusi óvónőt azzal, hogy biztos megérdemelte a verést, mert rasszista. A szürke magyar nem vonul együtt a melegekkel, de nem is bántja őket. A szürke magyar nem dönti be a tőzsdét felelőtlen haszonlesésével, nem töri be a McDonalds ablakait, nem telefonál be bombával fenyegetőzve sehova. A szürke magyarok nevükkel ellentétben színes társaságot alkotnak - nemzetiségben, vallásban, gondolkodásban - viszont ebből nem akarnak hasznot húzni, és nem mentegetik ezzel hibáikat és bűneiket.

A szürke magyar már csak keserűen mosolyog akkor, amikor a miniszterelnök kilép a porondra, mond egy viccet, aztán hasraesik és tapsol neki a pártja. Rendkívül ideges lesz, amikor a nagyobbik ellenzéki párt folyamatosan óriási válságról és tettvágyról beszél, aztán nyáron elmegy szabadságra. A szürke magyar nem ismer olyant, hogy SzDSz - de ez fordítva is igaz. Egyúttal elfelejtette azt a pártot, ami valamikor MDF volt. A szürke magyar jókat röhög Thürmeréken, a Jobbikra meg csak legyint.

Szürke magyar rengeteg él Budapesten, de a vidéki városok és falvak is tele vannak velük - erről sokan elfelejtkeznek. Dolgoznak, mert sokat bírnak és akarnak dolgozni, és boldogulni akarnak. Keresi a közösségeket, de nehéz, mert manapság nehéz igazi közösséget találni. A szürke magyar taníttatni szeretné a gyerekeit, szeretné, ha a gyerekek tanárai nem lennének folyamatos bizonytalanságban, szeretné, ha orvoshoz vagy kórházba megy, legyen orvos, aki meggyógyítja (akár még fizet is egy keveset...), nem akar meghalni azért, mert nem ér oda a mentő idejében. A szürke magyarnak elege van abból hogy a média bolondnak nézi, elege van abból, hogy azt a kis szabadidejét, amilye van, nem tudja kitölteni rendes programokkal. A szürke magyar nem akar belerokkanni abba, hogy ki kell fizetnie a fűtésszámlát. A szürke magyar nem hülye, és felelősségre akarja vonni azokat, akik ebben az országban völgyhidat építenek oda, ahol nincs hegy, és alagutat fúrnak oda, ahol csupán dombok vannak. A szürke magyart nem érdekli már régen a négyes metró, de el akar jutni A-ból B-be, és tiszta vonatokat és buszokat akar. A szürke magyar élhető falvakat, városokat, élhető országot szeretne, és akár tesz is érte - amint ezt már annyiszor bizonyította.

A szürke magyar sok mindent kibír, ő volt aki kihúzta az országot a bajból már olyan sokszor - a hűségével, kitartásával, munkabírásával, bár a hasznot mindig mások fölözték le. A szürke magyarnak elege van abból, hogy semmibe veszik, hogy kisemmizik, és tönkreteszik az élőhelyét. Hogy marhának nézik.

Én egy vagyok a sok közül.

Ki csatlakozik? Az jelezze a kommentekben...

 


A bejegyzés trackback címe:

https://preka.blog.hu/api/trackback/id/tr36693896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szjaki 2008.10.03. 11:37:13

Eddig sem éreztem magam valami színesnek a nagy magyar tarkaságban, lévén elveszek ebben a tízmillióban, ha messziről nézzük. Vállalt szürkeségemmel csatlakozom a szürkemagyar mozgalomhoz.

Szaki

tamás 2008.10.03. 12:59:35

Végre valami értelmes dolog a nagy szürkeségben. Családommal együtt (4 fő) csatlakoznék a mozgalomhoz, de csak akkor ha sohasem lesz köze a mai magyar pártpolitikához.

Shuto 2008.10.03. 22:34:56

Azt hiszem, én sem vagyok színesebb ebből a szempontból. Csatlakozom!

Ádám 2008.10.05. 13:05:59

Én is csatlakozni kívánnék az előttem szólókhoz. Eléggé szürkének érzem magamat hozzá, bár én most jól elmentem "pihenni" Dániába.
süti beállítások módosítása