jan 16 2009

IMA

Ilyet még nem kértem tőletek, de megért a helyzet. A nem is olyan messzi Gázában több, mint ezren meghaltak és majdnem hatezer a sebesült. Egyre több segélyszervezeti munkatárs is a harcok áldozatává lesz, a rengeteg nő, gyermek, idős és férfi mellett. A Vöröskereszt nem szent többé, inkább célkereszt. Imádkozzatok a békéért, irgalomért, a gyászolók, sebesültek vigasztalásáért. Hiszem, hogy ereje van az imádságainknak, s a mi helyzetünkben többet nagyon nem tehetünk (maximum tüntetünk a palesztinokkal együtt a fővárosban). Minél többeket bíztassatok az imára!

„Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek."

Máté evangéliuma 7, 7

Valyon ő miért imádkozik?


A bejegyzés trackback címe:

https://preka.blog.hu/api/trackback/id/tr97881497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bella Péter · http://reposzt.hu/ 2009.01.16. 21:54:03

...miért, nem minden palesztin terrorista szélsőséges? Komolyan?!
A segélyszervezetekre pedig: Kuncze 2006-os, a rendőrattakban megsérült Révész Máriuszhoz intézett szavai után szabadon - Miért mennek oda?

Nemérdekes. Bonyolult történet ez. Szörnyű minden átlőtt rakéta, az öngyilkos merényletek, de ugyanígy a világ legnagyobb gettója, Gáza, ahol éheztették, nyomorgatták és most lövik a palesztinokat. Le kéne ülni, megbeszélni...
És egy írás még (külön figyeljétek a falat!): vastagbor.blog.hu/2009/01/15/tuntetes_izrael_mellett#more875994

Bella Péter · http://reposzt.hu/ 2009.01.17. 22:46:34

Ma hallottam a Kossuth Rádióban: Lebombáztak egy ENSZ (!) kórházat és meghalt egy nő és egy gyerek.
Ez most micsoda?

Shuto 2009.01.18. 12:00:16

Én megértem Izraelt, de nem értek egyet vele. Csóró palesztinok... mindenki őket áldozza fel a környezetükben, úgy a zsidók, mint az arabok (ez utóbbi az egyszerűség kedvéért). Merthogy ha annyira testvérek, meg dzsihád, akkor mégis miért nem avatkozik be senki? És hol van a Nyugat? Ez nem belpolitikai ügy, a gázai övezet nem izraeli terület, vagy tévedek? Szóval nem egészen értem, hogy a "nagyok" miért nem szólnak bele ebbe a "háborúba", ha egyéb népek esetében azonnal megtették? Szeretném nem érteni...

Shuto 2009.01.18. 12:01:48

Amúgy szjaki kérését tiszteletben tartom és teljesítem, csak hogy végre a posthoz is hozzászóljak...

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.01.19. 00:39:05

Aludtam rá néhány napot, de még mindig ugyanott tartok ugyanazon okokból kifolyólag:
"Összesen 95 holttestet találtak vasárnap a Gázai övezet északi részének két településén a romok alatt - közölte a palesztin mentőszolgálat vezetője. A holttesteket a vasárnap hajnali 2 órától Izrael által egyoldalúan meghirdetett tűzszünet után ásták ki főleg Beit Lahíjában és Dzsabalíjában, abban a két városban, ahol a leghevesebb harcok dúltak az izraeli offenzíva 22 napja alatt. Gáza város Zejtún negyedében is találtak halottakat. Az áldozatok között gyermekek is vannak, de tucatnyi harcos is."

Mit csinálnak gyerekek mellett "harcosok" ? Akármilyen gagyi háborús mozi esetén ezek több kilométerre vannak egymástól. És bár Gáza nem egy kontinens, de mégis 15x40 km... Vagy olvasom, hogy korháztól 150 m-re lőnek ki egy rakétavetőt ? Kérdés ugyanaz. A válasz pedig akárhogy agyalok az élőpajzs brutális technológiája, olyan Hamasz-féle terroristás előadásban. És én szívesen tüntetek azokért a palesztinokért, akik magik is kegyetéenül megszenvedik a halálkultuszt és egy másik ország totális legyilkolását alapító okiratába foglaló horrorbrigád ámokfutását. És imádkozom is, hogy a szerencsétlen terroristája megtérjen azalatt a néhány másodperc alatt, amikor öngyilkosként vagy pokolgép szerelőjeként magával visz bárkit, mert az szerinte üdvözítő. De, ha mégsem térne meg, akkor mi legyen ? Szurkoljak inkább egy, a figyelmeztetés után időben elsütött golyónak ?
Mert ez a balhé pontosan így kezdődött.

vitalis (törölt) 2009.01.25. 22:51:11

Vajjon ő miért imádkozik?
Ima Izraelért
ACHÉNU KOL BÉSZ JISZROÉL, HANÖSZÚNIM BACÓRÓ UVASIVJÓ, HOAJMDIM BÉN BAJOM UVÉN BAJABÓSÓ, HAMÓKAJM JÖRACHÉM ALÉHEM, VÖJAJCIÉM MICÓRÓ LIRVÓCHÓ UMÉAFÉLÓ LÖAJRÓ, UMISIBUD LIGÖULÓ, HÁSTÓ BAAGÓLÓ UVIZMÁN KÓRIV VÖNAJMÁR OMÉN.
Testvéreinkért, Izrael egész házáért, akik bajba és fogságba kerültek, akár a tengeren, akár a szárazföldön tartózkodnak, a Mindenható könyörüljön rajtuk, és vezesse ki őket a bajból a szabadságra, a homályból a fényre és az elnyomásból a megváltásra, most és a legsürgetőbb időben, és mondjuk együtt: úgy legyen, ámen.
Ezt az imádságot minden hétköznapi Tóraolvasás után is szokás elmondani hagyományos közösségekben.
www.youtube.com/watch?v=MBpxh86jTkc
Testvéri szeretettel:
Izrael

szjaki 2009.01.26. 15:43:51

A kérdés költői volt, bár a válasz bővítette az ismereteimet, mert héberül és magyarul is találkoztam már vele, de fonetikusan leírva még nem.
Számomra az ima fontos, mert Istennel való kommunikációs lehetőség. Azonban amikor azt látom, hogy két háborús fél azért imádkozik, hogy a másiknak legyen rossz, akkor elszomorodom. Elszomorodom, hogy olyan Istenben hisznek, aki bosszúálló és gyilkos. Elszomorodom, mert egyik sem törekszik a szembenézésre, bocsánatkérésre és megbocsátásra.

szjaki 2009.01.26. 15:44:29

@vitalis: A kérdés költői volt, bár a válasz bővítette az ismereteimet, mert héberül és magyarul is találkoztam már vele, de fonetikusan leírva még nem.
Számomra az ima fontos, mert Istennel való kommunikációs lehetőség. Azonban amikor azt látom, hogy két háborús fél azért imádkozik, hogy a másiknak legyen rossz, akkor elszomorodom. Elszomorodom, hogy olyan Istenben hisznek, aki bosszúálló és gyilkos. Elszomorodom, mert egyik sem törekszik a szembenézésre, bocsánatkérésre és megbocsátásra.
süti beállítások módosítása