Bár a Márton napi vigasságok elmúltak, barátaimmal összeültünk vasárnap, hogy az ünnepet a magunk módján megüljük. Egy bakonyi kis faluban gyűltünk össze, régi parasztházban, ahol a kemence mellett üldögélve vártuk a liba ehetővé válását. Közben az újbort kóstolgattuk, s megállapítottuk, hogy az előrejelzéseknek megfelelően igen jó termésből igen jó bor készült. Bár még kamasz, s érlelődnie kell, de újbornak igen jó. Természetesen az ételt megelőzte a pálinka, s ebből is különleges és nemes galagonyapálinka.
Vacsora után a szellem vizeire eveztünk pipa és szivar társaságában. A kulináris élvezetek után szabad szárnyalást engedélyeztünk a léleknek, s mély beszélgetések után zártuk le a hosszúra nyúlt estét. Csak ajánlani tudom, hogy szervezzetek magatoknak hasonló alkalmakat, hogy a test, a lélek, s a barátság megerősödjön, és egészséges maradjon.