nov 18 2008

Régi liba - új bor

Bár a Márton napi vigasságok elmúltak, barátaimmal összeültünk vasárnap, hogy az ünnepet a magunk módján megüljük. Egy bakonyi kis faluban gyűltünk össze, régi parasztházban, ahol a kemence mellett üldögélve vártuk a liba ehetővé válását. Közben az újbort kóstolgattuk, s megállapítottuk, hogy az előrejelzéseknek megfelelően igen jó termésből igen jó bor készült. Bár még kamasz, s érlelődnie kell, de újbornak igen jó. Természetesen az ételt megelőzte a pálinka, s ebből is különleges és nemes galagonyapálinka.

Vacsora után a szellem vizeire eveztünk pipa és szivar társaságában. A kulináris élvezetek után szabad szárnyalást engedélyeztünk a léleknek, s mély beszélgetések után zártuk le a hosszúra nyúlt estét. Csak ajánlani tudom, hogy szervezzetek magatoknak hasonló alkalmakat, hogy a test, a lélek, s a barátság megerősödjön, és egészséges maradjon.


A bejegyzés trackback címe:

https://preka.blog.hu/api/trackback/id/tr7776272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása