jún 17 2008

KözösPont avagy találkozás gondolkodó keresztény/keresztyén fiatalokkal



Aki valamely nagyobb diákfesztiválra, néhány napos koncertőrületre készül a nyáron, annak ajánlom figyelmébe a KözösPont csapatát, akik jelen vannak a fesztiválok civil résztvevői közt. Fiatalok, mókásak, keresztények és keresztyének (kinek mi a kedves), lazák és komolyak, nyitottak mindenre és mindenkire. Nem akarnak megtéríteni, beszippantani, mint egyes szekták. Kíváncsiak RÁD. Arra, hogy ki vagy, mit gondolsz a világról, Istenről, értékről és értéktelenségről, önmagadról. Láthatsz náluk konszolidált egyetemistát, nagggyon laza papot, rokker fiatalt és rendruhában beszélgető szerzetest.
Miért vannak kint? Mert fontos számukra, hogy az ÜZENET eljusson HOZZÁD is. Egy beszélgetés, egy alkotás, egy film, egy zene, egy olvasmány által. Hogy TÉGED is megérintsen a VÉGTELEN SZERETET. És erre TE bármit válaszolhass, következmények nélkül. Ne hagyd ki!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://preka.blog.hu/api/trackback/id/tr22525014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MdN 2008.06.17. 18:05:06

Ismerőseim mesélték, hogy Szigeten beültek egy sráccal beszélgettek a KPban és a beszélgetés után a srác megkérdezte, hogy van e dzsojájuk. Akkor most, hogy van ez?

szjaki 2008.06.17. 23:25:51

Ha jól veszem ki, a KP-s bezsélgető kért füvet az ismerőseidtől. Ez elég gáz. Amikor én voltam kint a KP-vel több fesztiválon is, ilyen arcok nem voltak köztük.

Rita 2008.06.18. 09:52:18

2002 óta részt veszek a KözösPont szervezésében.
Alap, hogy nem támogatjuk a füvet, és semmilyen kábítószert. Nem volt tudomásunk ilyen esetről. De ha volt ilyen, a KP elhatárolódik az illetőtől. Ha konkrétumot tudsz, kérlek, írd meg. Egyébként nem nagyon tudunk mit kezdeni vele.

K.O.E. 2008.06.18. 10:38:04

Szerintem a "fű-kérdés" a fesztiválokon állandó napirendi pont...Nincs olyan nap, amikor ne kerülne szóba, mert mindenkinek van róla véleménye. Nekem is van storym ezzel kapcsolatban:2006 ban a Szigeten a rendőrök által üzemeltetett sátor éppen a KPsátor mellett volt.Ez, a minden kihívást kedvelő, sőt a veszély miatt felspanolt betérőt arra a kérdésre ragadtatta, hogy ha itt tekerne egyet, akkor mi lenne?...

Zsófi 2008.06.18. 11:07:36

Szerintem nem lehetünk olyan naivak, hogy azt gondoljuk, mindig mindent a befolyásunk alatt tudunk tartani. A KP koordinálói, felelősei nem mindenhatóak. Értsd: attól, hogy egy egyházi kezdeményezés alapvetően hiteles és építő, nem lesz makulátlan. A KP stábban is lehetnek botlások, de a legfontosabb, hogy ezt meg tudjuk beszélni, át tudjuk gondolni, a "bűnössel" szemben is -ha valóban az volt- felebarátként bánjunk. A szankciók csak ezután következhetnek.
Beszédesneknek tartom azt is, hogy miután Szaki feltette a "KP reklámot", egyből egy vád érkezett. Hogy mire emlékeztet ez engem: "Mert eljött János, aki nem eszik és nem iszik, és ezt mondják: Ördög van benne! Eljött az Emberfia, eszik és iszik és ezt mondják: íme, falánk és részeges ember, vámszedők és bűnösök barátja! De cselekedetei által nyert igazolást a bölcsesség." Mt 11, 18-19

bedike 2008.06.18. 11:53:05

Mdn!

Iggy Pop az ismerősöd? :)

vikike 2008.06.18. 13:50:07

Kedves MdN! az ismerőseid nem kérdezték meg véletlenül a KPs srácot:"akkor most hogy van ez"? mert engem nagyon érdekelne az illető válasza! az az igazság, hogy szerintem te sem tudnál mit kezdeni azzal, ha én azt mondanám neked, hogy az egyik ismerősöm hallotta a boltos nénitől, hogy az egyik barátod csokit lopott, akkor hogy van ez most ...:)lehet, hogy félreértés, lehet, hogy meg volt rá az oka. a legtöbb keresztyén valószínűleg nem szív, nem drogozik, de ami legfontosabb, ahogy Zsófi helyesen megállapította, nem is hibátlan..amúgy a beszélegtés többi része hogy tetszett az ismerőseidnek?

K.O.E. 2008.06.19. 08:37:12

no, befejezem tegnapi gondolatomat:A kontextus sokmindent megváltoztat(hat).Sajnálom, hogy kételyeid támadtak egy vagy valós, vagy valótlan, de mindenképp másodkézből szerzett, lehetségesen tozult információ alapján. Szerintem az információidat elsőkézből kellene szerezned!Mondjuk idén!;)
süti beállítások módosítása