már 22 2008

Mártírok vére - kereszthordozók szerte a világban


Pár hónapja az egyik kommentben hívták fel a figyelmemet a CSI (Christian Solidarity International) szervezet honlapjára. Börtönben lévő, meghurcolt hitvallók, szenvedő gyerekek, katasztrófa súlytotta területek. Nekünk, jobb helyzetben lévő keresztyéneknek, kötelességünk támogatni őket, imádkozni értük, már az is eredmény, hogy tudunk róluk, emlékezünk rájuk, velük vagyunk. Ez a honlap azért jó, mert nem csupán statisztikai adatok már, hanem arcuk is van, nevük. Figyeljünk oda, a vallásszabadság  - minden ellenkező sajtóhíreszteléssel szemben - a keresztyéneket is megilleti... Felelősök vagyunk értük...

Jöjjön egy
idézet, H. Stückelbergertől, aki a CSI elnöke:

A hitük miatt üldözöttek helyzetét csak úgy javíthatjuk, ha hosszú éveken át „együtt maradunk” velük. Csak nagy kitartással és erőink koncentrációja árán voltunk képesek több mint százezer szudáni rabszolgának visszaadni a szabadságot, és sikerre vinni a béketárgyalásokat. De még ma is rabszolgák és menekültek áradata várja a segítségünket. Ezért Szudán a jövőben is katasztrófa- és emberi jogi programunk fókuszpontjában marad.

Gyermekmentő tevékenységünk az eddigi keretek közt zajlik. Peru azonban kiemelt szerepet kap: mindent eszközt megragadunk ahhoz, hogy a korrupciót és az igazságtalanságot – a nyomor két fő okát – csökkentsük. Ehhez azonban nagy erőfeszítésre lesz szükség.

A jövőben is frissek és tevékenyek maradunk. Még ebben az évben akciót szervezünk, hogy megállítsuk Európa lappangó iszlámizálását és dekrisztianizációját.

Az Úr iránt hű alázattal és hódolattal teljesítjük feladatunkat, támogatjuk az üldözött keresztényeket, és védelmezzük a vallásszabadságot. Mindenható Atyánk félreérthetetlen feladatot bízott ránk (Mt 25,14), amikor sajátos „talentumot” adott. A CSI-család tagjaiként „hűséges, derék szolga” leszünk, hogy Isten még több talentumot bízhasson ránk.

Önökkel, kedves CSI-Barátaink, sikerülni fog!




Húsvét felé figyeljünk azokra, akik maguk is keresztet hordoznak! Imádkozzunk értük...


A bejegyzés trackback címe:

https://preka.blog.hu/api/trackback/id/tr11391894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása