nov 26 2007

Hétfő este Tom Waits társaságában II. - Jesus gonna be here!

...folytatom. Hogy valamennyire profilunkba illő legyen, jöjjön ismét pár szemelvény Tom Waits munkásságából - vallási kapcsolódásipontokkal...


Tom Waits

Jöjjön először egy spirituálé - elementáris előadásban:

 

Másodikként jöjjön egy dal, aminek története van, de mesélje el maga Mr. Waits:
"Az évek során apósom a legkülönbözőbb üzleti vállalkozások irányába próbált terelgetni, köztük volt a Testamentol is. Ilyen szögletes cukorka, rajta kis kereszt, meg a hátoldalára nyomtatva egy Biblia-idézet. 'Elhagyta a hite? A Testamentol mindig segít'" - mondja Waits olyan pókerarccal, hogy szinte már a prospektust kérné az ember. "Így hát én Kathleen és én - utal feleségére és szerzőtársára, Kathleen Brennanre - gondoltunk egyet: 'Mibe akar megint belekeverni? És legközelebb vajon mi lesz? Egy csokoládé-Jézus?"
részlet:
Mac Montadon: Tom Waits - Álmodban ártatlan



Chocolate Jesus (sajnos ez egy élő felvétel - ebben az esetben jobb lenne az, ami a "Mule Variations" albumon van...)

Végül egy filmrészlet. A "Domino" című filmben alakít Waits egy fura, zavart prédikátor szerű figurát (közben a "Jesus Gonna Be Here" című dal szól a "Bone Machine" albumról).




Részlet a Domino-ból

Mára legyen ennyi...


A bejegyzés trackback címe:

https://preka.blog.hu/api/trackback/id/tr67242745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jul* 2007.11.27. 17:26:24

Jó volt ! Tezsó!
süti beállítások módosítása